Vollenhove

VOLLENHOVE

Stad derPaleizen

Vollenhove is vanouds een residentie van bisschoppen en landadel. In de 12e en 13e eeuw vestigden zich mensen rondom de bisschoppelijke dwangburcht:

ʻHet Olde Huysʼ, in 1854 werd de voormalige slotgracht van het kasteel vergraven tot een haven en verbonden met de Zuiderzee.

Rond de haven werd de vis, welke in de Zuiderzee werd gevangen door Vollenhoofse vissers, verwerkt. Aan de voet van de Grote Kerk was een visveiling, rokerij en ansjoviskelder gevestigd. Van hieruit werd het achterland voorzien van de vers gevangen vis. De voormalige panden van de rokerij maken plaats voor woningen welke harmoniëren met de historische omgeving.

Vandaag de dag trekt Vollenhove vele bezoekers welke geboeid door het oude stadscentrum lopen met haar vele havezaten. Een havezate is een edelmanswoning waaraan het recht gekoppeld was om in de Staten van Overijssel zitting te hebben.

Edelen waren daardoor verplicht om zich in Vollenhove te vestigen. Dat
leidde tot een unieke gemeenschap van burgers en edelen.

“Waterliefhebber of niet, de Vollenhoofse
Haven brengt hoe dan ook een bijzondere
sfeer met zich mee”

Vollenhove

Waterliefhebber of niet, de Vollenhoofse Haven brengt hoe dan ook een
bijzondere sfeer met zich mee. Mooie zomerdagen of stormige herfstdagen,
het waterleven gaat altijd door.

De haven en het kerkplein zijn ideaal voor tal van activiteiten. Zo kunt u vanuit de haven met de sloep zelfs boodschappen doen of via het kerkplein naar restaurant Seidel wandelen. Bovendien ligt Vollenhove gunstig ten opzichte van de snelweg. De Noord-Oostpolder fungeert als uitvalsweg richting de A6, waarvandaan u alle kanten uit kunt.

Bijvoorbeeld naar Utrecht en Amsterdam of richting het Noorden naar
Leeuwarden/Groningen. Zo bent u in Amsterdam-Centrum met de auto in
minder dan een uur.

Recent Posts

  • 0527 24 4100
  • info@rookbouw.nl
  • Industrieweg 7

Follow Us